jul 2nd

In het najaar van 2017 speelt Stichting OperY de korte komische opera De Faam De Baas van Pergolesi op verschillende bijzondere locaties in Friesland. In het kader hiervan is de stichting op zoek naar ‘Fammen van Vroeger’ die willen vertellen over de tijd dat ze voor een Baas werkten.

Elizabeth Kooy, sopraan en artistiek leider van Stichting OperY, vertelt: “De Faam De Baas gaat over een dienstmeid. Er zijn nog veel mensen die zich kunnen herinneren dat er ook in Friesland ‘fammen’ waren, die voor een baas werkten. Wij zijn op zoek naar deze ‘Fammen van Vroeger’ om de verbinding te kunnen leggen tussen de opera zoals wij deze spelen en de Friese geschiedenis.”

De Faam De Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Stichting OperY heeft deze korte komische opera vanuit het Italiaans naar het Nederlands en Fries vertaald. Kooy: “Met deze vertaling en onze unieke voorstelling komen wij op meerdere manieren dicht bij het publiek. De opera is dankzij onze vertaling voor iedereen goed te volgen. Bovendien zijn de locaties waar wij spelen klein, intiem en verspreid door heel Friesland zodat iedereen eenvoudig kennis kan maken met opera.”

De regie van De Faam De Baas is in handen van Gooitsen Eenling. Bariton Ben Brunt vertolkt de rol van Lambertus, Elizabeth Kooy speelt de rol van de Faam en Bokke wordt gespeeld door acteur Koos van der Wal. Zij worden begeleid door musici uit binnen- en buitenland.

Bent of kent u een Faam van Vroeger en wilt u uw verhaal delen? Neem contact op met Elizabeth Kooy via info@opery.nl of 06-23216032. Voor een volledige speellijst zie www.defaamdebaas.nl. Kaarten zijn vanaf 1 juli te koop via www.vanplan.nl. De Faam De Baas wordt mee mogelijk gemaakt door het VSBfonds, de Provinsje Fryslân, het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân, de Boersma Adema Stichting en de Stichting Ritske Boelema Gasthuis.

Laat een bericht achter.

Naam *: Mail *: wordt niet geplaatst Website
Reactie*: