apr 29th

logo-koning-van-het-graslandAl weer een bijzonder initiatief in ons dorp
De culturele commissie begint na de zomervakantie 2017 gelijk met een indringende en bijzondere voorstelling “De koning van het grasland”. Deze voorstelling is op zaterdagavond 2 september en zondagmiddag 3 september op een bijzondere locatie bij boer Venema in Tytsjerk te zien. De stichting Pier21 en toneelgroep Jan Vos ‘Koning van het Grasland’, brengen een voorstelling over boeren, die bij boeren wordt gespeeld. In de hoofdrollen: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg en Marcel Faber. Woensdag 15 maart start de online kaartverkoop. In Fryslân wordt het stuk op vier plekken ingebed in ‘Ontwakend Landschap’, waarbij bezoekers slapen en ontwaken in de vrije natuur. En Tytsjerk is één van die plekken.
Mobiel theater
In de voorstellingen op 2 september(avond) en 3 september(middag) staat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur centraal. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto, die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. ‘Koning van het Grasland’ wordt gespeeld op boerenerven in de drie noordelijke provincies. Decorontwerpster Ellen Klever ontwierp een mobiel theater, dat publiek en spelers beschutting biedt, zonder dat het uitzicht op het landschap wordt verstoord.

Weidehotel
Op 2/3 september maakt ‘Koning van het Grasland’ deel uit van Ontwakend Landschap, een ervaring die de voorstelling letterlijk in een ander daglicht zet. Na de voorstelling kunnen bezoekers napraten bij een kampvuur, waarna ze de nacht doorbrengen op een veldbed. In het veld. De volgende ochtend wordt iedereen ‘natuurlijk’ en op een bijzondere manier gewekt. Ontwakend Landschap wordt (beperkt) aangeboden in IJlst, Workum, Haskerdijken en Tytsjerk.

‘Koning van het Grasland’ en Ontwakend Landschap maken deel uit van Celebrating Diversity, programmalijn van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa. Voor kaarten en informatie kunt u terecht op de website www.pier21.nl

Laat een bericht achter.

Naam *: Mail *: wordt niet geplaatst Website
Reactie*: