• Locatie :

    Dorpshuis Yn 'e Mande
  • Tijd :

    15.00 uur
  • Prijs :

    Kaarten zijn te reserveren bij inekal@chello.nl of via telefoonnummer 0619876661

Jimmy-Costello-610-x-457

Jimmy Costello

Noflike Yn ‘e Mandemiddei

in Tytsjerk

Wat: Theo Smedes in theatermonoloog Jimmy Costello

Waar: Doarpshûs Yn ‘e Mande, Tytsjerk

Wanneer: 20 maart 2016 om 15:00 uur

Jimmy Costello. Een verhaal dat zich afspeelt in het Nieuw-Zeeland van de jaren 50. Jimmy is een autodief die zijn carrière onschuldig begint met het stelen van ‘melkgeld’, maar door zijn latere daden meerdere keren in de gevangenis belandt en ook weer ontsnapt. Hij weet daarmee dagen tot weken uit de handen van de politie te blijven. Het levert hem de sympathie van het volk op, maar juist door zijn verworven heldendomstaat hem uiteindelijk een zware straf te wachten. In Jimmy Costello neemt Theo Smedes het publiek mee in de humoristische en avontuurlijke perioden van het leven van Jimmy, maar laat hen ook de duistere krochten van het gevangenschap voelen. Theo Smedes speelde in 2013 en 2014 samen met Freark Smink in de succesvolle theatervoorstelling De Emigrant.

Jimmy Costello is een Friestalige theatermonoloog en oorspronkelijk geschreven door de Nieuw-Zeelandse schrijver Tim Balme. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. In deze voorstelling neemt de actuele betekenis van vrijheid en het ontvluchten van

verantwoordelijkheden een centrale plaats in. Hoe ver mag een individu gaan in het nemen van vrijheden en hoe reageert het collectief hierop?

Een bijzondere voorstelling in een gezellige sfeer.

Kaarten zijn te reserveren bij:

inekal@chello.nl of via telefoonnummer 0619876661

De culturele commissie van Tytsjerk

Anneke Bakker

Gerrit van der Sar

Ineke Kalteren

Laat een bericht achter.

Naam *: Mail *: wordt niet geplaatst Website
Reactie*: