Vijverburg / Bos van Ypey

100802p0532villaHet historische park Vijversburg in Tytsjerk is voor het grootste deel aangelegd in de 19e eeuw. De bezoeker kan wandelen over de vele slingerpaadjes en genieten van Villa Vijversburg, de grot, blauwe koepel, kluizenaarshut, oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en de collectie beeldende kunst. Het park biedt rust en ruimte. Aan de oostkant liggen twintig woningen, omsloten door een grote tuin. Aan de noordkant bevindt zich een overtuin met als blikvanger een beeld van Rudi van de Wint. In park Vijversburg vinden regelmatig evenementen plaats, zoals tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, muziekuitvoeringen, kerkdiensten in de open lucht en excursies.
Op het parkeerterrein is voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s en fietsen. Honden en paarden zijn niet toegestaan in het park en op de parkeerplaats. Het is verboden in het park te (brom)fietsen en te vissen. Het park is het hele jaar open van 08:00 uur tot 18:00 uur. Het park wordt beheerd door Stichting Op Toutenburg. De naam van de stichting is afgeleid van stadhouder Schenk van Toutenburg, die in 1528 een buitenverblijf aanlegde op de plaats van de huidige woningen. Zie verder Vijversburg.

Veel oud documentatiemateriaal is weergegeven door de Stichting Cultureel Erfgoed Trynwâlden . Klik hier ARCHIEF

Uitbreiding

De opening van het vernieuwde Vijversburg zal op 12 september 2015 groots worden gevierd. Uitgebreide informatie hierover zal in het voorjaar bekend worden gemaakt.

De website van de Vijversburg is vernieuwd en uitgebreid. Ga even kijken: Klik hier.

Wordt gratis vriend van Vijversburg in 2015 en 2016. Als Vriend hebt u gratis toegang tot het park, het hele jaar door en krijgt u korting bij bijzondere activiteiten. Let op: Deze gratis Vriendenkaart kunt u alleen in de maand juni 2015 via de website aanvragen!

Klik op dit plaatje voor een overzicht van alle vernieuwingen!

Vijversburg001